Wat brengt Jin Shin Jyutsu jou?
  • Innerlijke rust
  • Stimulering van je energieniveau
  • Balans
  • Bewustwording van waar je staat en wat je wilt
  • Regie nemen over jou eigen leven
  • Jou eigen geluk creëren.

Nadat ik onderzoek heb verricht naar de uitwerking van diverse energetische behandelmethoden en door mijn eigen persoonlijke ervaringen, richt ik mij nu vooral op het toepassen van Jin Shin Jyutsu. De essentie van Jin Shin Jyutsu is om je energiesysteem weer in balans te brengen.

Overal is energie te meten; hier op aarde en in de ruimte. In het dagelijkse leven gebruik je onbewust al onderdelen van Jin Shin Jyutsu. Zo leg je jouw handen op die plekken van je lichaam, die om ontspanning vragen of waar het pijn doet. Op je voorhoofd bij hoofdpijn of op jouw buik bij buikpijn. Je voelt dat het je helpt te ontspannen

Herstel van balans

Wil jij dat er iets in jouw leven verandert, dan kijk ik op energetisch niveau wat daarvoor nodig is. Volgens eeuwenoude Oosterse denkbeelden bevinden zich in ons lichaam 26 energieknopen. Door het stimuleren van de energieknopen, ieder apart of in bepaalde combinaties, open ik geblokkeerde plekken en laad ze op met energie. Wanneer jouw energieniveau hierdoor stijgt, heeft dat effect op je hele zijn; vooral op jouw bewustzijn. Je krijgt een besef van waar sta je nu staat, waar je naar toe wilt en wat daarvoor nodig is. Door het versterken van energetische trillingen ontstaan nieuwe ideeën. Je komt weer in contact met je intuïtie/gevoel en ongewenste of remmende denk- en gedragspatronen kunnen worden doorbroken.

Jin Shin Jyutsu concentreert zich op de toekomst. Je komt los van jouw verleden met de bijbehorende gedachtes en emoties die je kunnen blokkeren. Wat zich in jouw hoofd heeft geworteld en niet goed voor je is, laat ik met behulp van universele energie wegstromen. In plaats daarvan komt rust en ruimte in de plaats. Een volgende stap is het durven aangaan van nieuwe uitdagingen. Ik behandel en coach jou zorgvuldig gedurende het hele proces!

Wat merk je van Jin Shin Jyutsu

Tijdens een behandeling Jin Shin Jyutsu lig je op jouw rug met kleding aan op een behandeltafel. Belangrijk is om soepel zittende kleding aan te hebben en liever geen riem om te hebben of (strak zittende) juwelen op te hebben. Zorg dat je minstens één of twee uur van te voren niet eet. Dan is het rustiger in je buik; in het spijsverteringstraject.

De behandelmethode van Jin Shin Jyutsu is zacht en tegelijkertijd ook krachtig in zijn uitwerking. Ik leg mijn handen op diverse plekken van je lichaam. Het is een lichte aanraking; het zal je vooral ontspannen. Ik zoek de plekken op waar problemen zich hebben vastgezet, daar waar de energie is vastgelopen. Plekken waar bijvoorbeeld een teveel aan opgekropte emoties voor blokkades zorgen, open ik met energie die ik via mijn handen naar de desbetreffende plekken stuur. Oude emoties worden losgelaten en vervangen door rust en ruimte.

Het is vooraf niet te voorzien hoe mijn behandelingen precies op je zullen uitwerken, maar wel is zeker dat je de positieve effecten ervan zult ervaren. Zo vertelde een cliënt mij  dat hij dacht tijdens de eerste behandeling helemaal opgeladen te worden met energie.; het tegendeel gebeurde, wat resulteerde in vermoeidheid en slaperigheid. Achteraf realiseerde hij zich dat er veel oud zeer was losgekomen bij hem. Dit moest eerst uit zijn lijf en pas daarna voelde hij energie opborrelen.

Tijdens dit proces kunnen er dus bepaalde reacties optreden, zowel lichamelijk als psychisch, die niet altijd te voorzien zijn. Wel komt er gedurende de behandelingen vaak inzicht in het waarom van je klachten. Ik blijf jou zorgvuldig behandelen en coachen gedurende het gehele proces.

Voor wie zich wil verdiepen in de details van Jin Shin Jyutsu de volgende aanbevelingen:
  • Handboek Jin Shin Jyutsu van Alice Burmeister en Tom Monte